Cégünk történelme 1991. július 18-án kezdődik, amikor Ioan Gavriş létrehozta a GIG IMPEX vállalkozást, melynek kizárólagos tevékenysége a belföldi és külföldi személyszállítás volt. A kis vállalkozásunk a szolgáltatásait 3 IKARUS autóbusz megvásárlásával kezdte, melyeket Németországból hoztak be. 2000-ben MAN márkára váltottunk az autó flottánk számára, mivel minket meggyőzött ennek a márkának a hírneve és teljesítménye. A magas színvonalú igények kielégítésében ezek a feltételek a tevékenységünk számára létfontosságú elemek.

Ebben a kezdetleges időszakban turisztikai utazásokat szerveztünk Törökországba, Lengyelországba és Magyarországra, de 1993 júliusában vállalatunk megszerezte az engedélyt, hogy menetrendszerinti járatot működtessen Nagyvárad és Budapest között, így letettük egy hagyományos út alapköveit.

12 évvel később, 2003-ban, látván a folyamatos fejlődést, megszületett a döntés, hogy a GIG IMPEX-hez kapcsolódóan új ágazatba fektessen: európai szabványoknak megfelelő tehergépkocsi és autóbusz szerviz. Ioan Gavriş úr onnan indult ki, hogy a magas színvonalat nyújtó szerviz kiszolgálja a karbantartási és javítási szolgáltatásokat a saját autó flottának is.

A gépjárműjavítások területén megszerzett tapasztalatoknak köszönhetően a vállalatunk 2005 októberében engedélyezett MAN szerviz lett. A jelen felé törekvésünk számunkra fejlődést és szakosodást jelentett, így büszkék vagyunk, hogy bármilyen márkájú autót, tehergépkocsit, vontatót, pótkocsit tudunk javítani és tartani.

Az első szerviz csarnok 2002-ben épült, a második azzal párhuzamosan, az utolsó pedig 2009-ben. 3000 m2 beépített területtel rendelkezünk, melyből 2000 m2 a szervizt látja el, a többi pedig az irodáinkat jelenti. A GIG központ minden szerviz igényt kielégít, mely a MAN által megszabott minőség és európai szabványok emblémáját őrzi: műhely, műszaki ellenőrző pont, bádogosműhely, festőműhely és autómosó.

2013-tól kezdődően kibővítettük a szervizt személygépkocsikra is, hogy minél több ügyfelet tudjunk kiszolgálni aki személyi vagy cégautóval rendelkezik. Ez a szolgáltatás egy kisebb 318 m2 területen történik. A gépjármű szerviz mellett, az időszakos gumiabroncsokat is egy kijelölt helyen tároljuk, így ugyancsak 2013-ban elkülönítettünk egy 318 m2 részt időszakos gumiabroncsok tárolására. Ennek a „gumiabroncs” hotelnek a koncepciója azért jött létre, hogy az ügyfeleink mindennapjait megkönnyítsük.

Pentru noi, calitatea deosebită a produselor este o premisă crucială, iar activitatea noastră se bazează pe stabilirea unor standarde atât pentru siguranța și confortul clienților noștri, cât și pentru satisfacerea nevoilor și dorințelor acestora prin servicii proiectate după cum ni le-am dori și noi, la cel mai înalt nivel.= Számunkra a termékek kimagasló minősége létfontosságú feltétel, tevékenységünk pedig a biztonság és kényelem szabványaira támaszkodik. Ügyfeleink számára kényelmet biztosítunk és minden kérésnek próbálunk eleget tenni a lehető legmagasabb színvonalon.

Ha a főtevékenységeinket vesszük alapul, melyek területén a tudás az évek során elmélyítettük, 2010-ben szükségesnek láttuk egy újabb bővítés létrehozását és úgy döntöttünk, hogy az osztrák AUER vállalattal egy kizárólagos szerződést kötünk, újrafutózott gumiabroncsok forgalmazására Romániában. Így növeltük a szolgáltatásaink számát, mivel szeretnénk hasznos és teljes körű szolgáltatást nyújtani az ügyfeleink számára.