Istoria companiei noastre începe în 18 iulie 1991, data în care Ioan Gavriș a înființat societatea GIG IMPEX, cu activitatea exclusivă dedicată transportului intern și internațional de persoane. Mica noastră companie și-a lansat serviciile prin procurarea a 3 autocare turistice, marca IKARUS, aduse din Germania. În anul 2000, ne-am reorientat spre MAN ca unică marcă pentru parcul nostru de autovehicule, convinși fiind de reputația și performanța acestui brand, un element vital pentru felul în care ne-am proiectat activitatea – cu exigența calității înalte.

În această fază incipientă, organizam curse turistice spre destinații în Turcia, Polonia și Ungaria, dar din iulie 1993, compania noastră a obținut autorizația pentru a efectua curse regulate Oradea-Budapesta, punând astfel bazele unei rute de tradiție pentru noi.

12 ani mai târziu, în 2003, bucurându-ne de o dezvoltare progresivă, s-a luat decizia de a investi într-o nouă branșă conexă a GIG IMPEX: un service de autocamioane și autocare la standarde europene. Dl Ioan Gavriș a pornit de la premisa că acest service la standarde înalte va deservi și activitățile de mentenanța și reparații pentru flota proprie.

Acumulând experiență în domeniul reparațiilor de autovehicule, compania noastră a devenit service autorizat MAN în octombrie 2005. Parcursul spre prezent a însemnat pentru noi dezvoltare și specializare, astfel că azi ne mândrim cu oferta noastră de reparații și mentenanță pentru orice marcă de autoturisme, autoutilitare grele sau ușoare, remorci sau semiremorci și autocamioane.

Prima hală a service-ului a fost construită în 2002, a doua – treptat în paralel, iar ultima a fost finalizată în mai 2009. Beneficiem astfel de o suprafață construită de 3000 m2 , dintre care 2000 m2 sunt alocați pentru activitățile din cadrul service-ului, restul reprezentând spațiul dedicat birourilor noastre. Centrul GIG cuprinde toate punctele de lucru ale unui service ce poartă emblema calității și standardele europene impuse de MAN: atelier mecanic, stație ITP, tinichigerie, vopsitorie și spălătorie.

Începând cu 2013, am extins service-ul pentru a putea efectua serviciile noastre și pe automobile obișnuite, pentru a veni în întâmpinarea unei clientele cât mai extinse și a asigura aceeași calitate a reparațiilor mașinilor personale sau de firmă de dimensiune mică într-un spațiu ce se extinde la 318 m2. Dincolo de partea de service pentru o categorie vastă de mașini, am identificat și necesitatea posesorilor auto de a-și depozita anvelopele sezoniere într-un spațiu specializat – astfel, tot în 2013, am delimitat un spațiu de 318 m2 dedicat depozitării temporare a anvelopelor. Conceptul acestui „hotel de anvelope” a fost elaborat pentru a asigura un plus de confort clientelei noastre în viața de zi cu zi.

Pentru noi, calitatea deosebită a produselor este o premisă crucială, iar activitatea noastră se bazează pe stabilirea unor standarde atât pentru siguranța și confortul clienților noștri, cât și pentru satisfacerea nevoilor și dorințelor acestora prin servicii proiectate după cum ni le-am dori și noi, la cel mai înalt nivel.

Pornind de la principalele noastre domenii de activitate fundamentate în timp, în 2010, am considerat că o nouă expansiune ar fi oportună și am decis să semnăm un contract de exclusivitate cu firma AUER din Austria, pentru distribuirea anvelopelor reeșapate în România. Ne-am mărit astfel gama de servicii, dorind să acoperim un domeniu adiacent și util pentru clienții noștri.

De-a lungul anilor, am crescut, ne-am dezvoltat și perfecționat, ajungând prin sprijinul, încrederea și loialitatea angajaților, partenerilor și nu în ultimul rând al clienților noștri să împlinim anul acesta 25 ani de activitate. Vă mulțumim pentru sprijin și vă asigurăm de continuarea acestui drum frumos împreună!